Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

понеділок, серпня 22, 2022

 Будь патріотом ! Дивись українське !

   Починаючи з історії українського кінематографу й закінчуючи сучасною воєнною документалістикою, Україна пронизана яскравими стрічками: людьми, які їх створюють, фестивалями, які їх популяризують, та глядачами, які їх обожнюють. 

   Бібліотекар Олена Шойка підготувала для читачів санаторію історичну літратуру Володимира Рутківського для підлітків та фільм за його твором  "Сторожова застава", який вийшов у прокат в 2017 році.

   Український кінематограф було започатковано ще в далекому 1896 році, понад 125 років тому. Перший фільм був знятий Альфредом Федецьким у Харкові 1896 року, але на звичне для нас кіно це схожим не було: робота завдовжки всього у дві хвилини. Трохи згодом у тому ж році він організував перший для України публічний сеанс, де демонстрував трихвилинні документальні сюжети. 

   Кінематографічне життя в Україні останніх років народило нові надії: поширення національних фільмів та збільшення обсягів фінансування. 

   Вітчизняне кіно мусить скласти нелегкий іспит, вступаючи у змагання з кращими кінематографіями світу. Будемо сподіватися, що саме це нове конкурентне середовище додасть творчої енергії митцям і ми станемо свідками нового злету українського кіно.

























Немає коментарів:

Дописати коментар