Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

суботу, серпня 13, 2022

 Слоненяті чи качаті, котеняті чи курчаті
 Дасть пігулку чи відвар друг тварин ветеринар !

  Бібліотекар Тетяна Філенко завітала до вихованців санаторію з цікавою інформацією про рятувальників здоров'я звірів – хто ж вони такі ? 

  Звичайно ж, це не прості люди. Адже лікувати тварин можуть тільки добрі й сміливі лікарі!  Їм доводиться оглядати різних представників фауни. А якщо потрібно зробити укол ведмедю або слону, або навіть ящірці ?  Це найбільш сміливі та мудрі лікарі! А як же інакше? Уявіть, яке повинно бути чуйне серце у такої людини і гострий розум, щоб розуміти тварин, та ще і різних! 

   Ці люди - лікарі–ветеринари. День ветеринара, або День працівників ветеринарної медицини — професійне свято України, яке відзначається з 2001 року. Термін «ветеринар» походить від латинського слова і означає людину, яка робить тварину знову «працюючою».День працівників ветеринарної медицини відзначається щорічно в другу неділю серпня. У 2022 році свято випадає на неділю, 14 серпня. Також існує Всесвітній день ветеринара, його відзначають в останню суботу квітня і воно теж має традиційний щорічний характер. 

  Історія виникнення професії  почається з далекого минулого, коли людина почала приручати диких тварин. Тоді вона ще не знала основ ветеринарії, але допомагала своїм вихованцям на інтуїтивному рівні. Знань не вистачало, і звірів найчастіше не вдавалося врятувати. Лікарська професія ветеринара з’явилася аж через сотні років після одомашнення диких звірів.

   Найпопулярніша тварина, яка з’являється на їх ветеринарному столі, наші найближчі чотириногі друзі - собаки.

   За статистикою, майже 80% практикуючих ветеринарів складають жінки.

 

















Немає коментарів:

Дописати коментар