Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

вівторок, лютого 08, 2022

 10 золотих правил безпеки в інтернеті


  Бібліотекар Наталія Коваль провела презентацію до Дня безпечного інтернету 
з нашими читачами.


  День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо дітьми та молоддю. Суспільство звернуло увагу на цю проблему 17 років тому, коли мережа стала не просто системою комунікації, а й каналом розповсюдження шкідливого контенту.  В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року. 


   На фоні інформаційної  боротьби всі чомусь забувають, що сьогодні в першу чергу безпечний Інтернет потрібен саме для дітей. Адже нові покоління фактично народжуються зі смартфонами в руках. А батьківський недогляд чи байдужість до того, що саме шукає дитина в мережі та що вона може там побачити  становить величезну загрозу. Дитина може стати жертвою емоційно-психічного нападу чи насилля, що призведе до жахливих наслідків. За інформацією ООН 70,6% користувачів Інтернету 15-24 років піддаються небезпеці залякування та переслідувань. 


  Життєво необхідно вчити своїх дітей правильному користуванню доступом до інформації, встановлювати контроль, роз’яснювати та не відсторонюватись від того, важливість чого ви самі можете не розуміти. Не покарання, але виховання, не заборона, але раціональний дозвіл, не тиск, але довіра до вашого досвіду потрібні дітям сьогодні.


  Але небезпека у мережі чатує не тільки для дітей. Значна online-активність призвела до зростання шахрайства в інтернеті, яке стосується й дорослих.


   Для того щоб не втрапити у пастки шахраїв, варто під час здійснення операцій в інтернеті дотримуватись таких правил: 

  1)Не вказувати власні персональні дані на неперевірених сайтах. 

  2)Нікому не повідомляти термін дії банківської карти та CVV-код. 

  3)Перевіряти гіперпосилання та наповнення сайту на відповідність офіційним даним компаній. 

  4)У разі отримання спірних листів чи повідомлень не здійснювати ніяких оплат до встановлення обставин ситуації, що виникла. 

  5)Не робити передоплат у неперевірених інтернет-магазинах. 

  6)Не користуватися неперевіреними оголошеннями щодо роботи, яка обіцяє швидкий заробіток за внесення завдатку.





Немає коментарів:

Дописати коментар