Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

неділю, лютого 13, 2022

 Дивовижний світ левіафанів

     Віртуальний навігатор до Дня китів нашим читачам запропонувала бібліотекар Олена Шойка.
     Щороку у світі відзначають Всесвітній день китів і дельфінів, який було засновано у 1986 році, коли Міжнародна китобійна комісія ввела заборону на китовий промисел. Особливою проблемою для існування морських ссавців є катастрофічне забруднення Світового океану пластиковими відходами. Це сміття вбиває величезну кількість птахів, морських ссавців та руйнує екосистему океану. 
     Відходи нищать щороку в океані мільйони морських тварин. Також відходи  розпадаються на мікрочастинки, які потім з водою і рибою потрапляють у наш організм. Тому сьогодні кожному з нас варто пам’ятати, що коли ми, не задумуючись, викидаємо пластикові предмети, вони, потрапивши у океан, можуть призводити до загибелі його мешканців.
     Довідково:
     Дельфін – найрозумніше китоподібне, яке входить до десятки найбільш високорозвинених тварин планети. Вони можуть врятувати потопаючу людину, лікувати від хвороб за допомогою «спілкування». У водах світу мешкають близько 40 видів дельфінів. Кити поєднують у собі зовнішні характеристики риби, при цьому мають легені, виношують і народжують дитинчат. Китоподібні мають найбільші розміри серед усіх тварин: дорослий синій кит досягає середньої довжини тіла 25 метрів (найбільші – до 33 метрів) і маси 90–120 тонн.











Немає коментарів:

Дописати коментар