Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

четвер, листопада 28, 2019

Друг дитинства - Дениско Корабльов

Цього року ми відзначаємо 60-річчя першої публікації збірки оповідань про Дениска Корабльова  дитячого письменника Віктора Драгунського. 


Бібліотекар Галина Іванченко розповіла читачам 2-Б класу школи №84 про письменника та про його найцікавіші оповідання: «Друг дитинства», «Що я люблю», «І чого не люблю» та інші. 


Діти брали участь у літературній вікторині за творами В. Драгунського,малювали ілюстрації до твору,подивилися буктрейлер ,пограли в захопливу гру.


Віктор Юзефович прожив недовге, але дуже цікаве життя. Він рано втратив батька, тому з 16-ти років йому вже довелося працювати. До того, як стати письменником, він був робітником, потім актором, клоуном Московського цирку, знімався в кіно, керував театром пародій «Синій птах».


Поява першої книги Віктора Драгунського «Він живий і світиться» про пригоди Дениски Корабльова дуже швидко зробила його популярним. Він написав близько 60 історій з життя хлопчика Дениски, об’єднаних в серію «Денисчині оповідання», читати які — справжнє задоволення!


 Цікаві, смішні, добрі і дуже повчальні розповіді не залишать байдужими ні дітей, ні дорослих. Письменник відомий своєю здатністю у всьому бачити добре і талановито пояснювати дітям, що дійсно добре, а що — погано.


 У розповідях Віктора Драгунського кожна дитина знайде схожі з самим собою риси, отримає відповіді на хвилюючі питання і від душі посміється над кумедними випадками з життя дітей.


Близький друг письменника поет Яків Аким одного разу сказав: «Юній людині потрібні всі вітаміни, в тому числі всі моральні вітаміни. Вітаміни доброти, благородства, чесності, порядності, мужності. Всі ці вітаміни дарував нашим дітям щедро і талановито Віктор Драгунський».



Немає коментарів:

Дописати коментар