Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

середу, квітня 25, 2018


Олесю Гончару - 100 років

Ще квіттям зійду я в полях України,
Ще вам провіщатиму радості день.
Краю коханий, люди кохані!
Добра вам молитиму, сонця й пісень.
Олесь Гончар

   3 квітня 2018 року виповнилося 100 років від дня народження українського письменника світового рівня Олеся Терентійовича Гончара. 
    В 28 років Олесь Гончар ввійшов у літературу зі своїм романом "Прапороносці", який одразу ж став відомим кожній українській родині, бо присвячений він був  побратимам, з якими він пройшов всю війну 1941-1945 років. А його роман "Людина і зброя", на думку багатьох літературознавців, стоїть в одному антивоєнному ряду із "Прощавай, зброє" Гемінгуея, книгами Ремарка, Василя Бикова, Юрія Бондарева. 
    Всі книги Олеся Терентійовича - про головні досягнення й суперечності ХХ століття, про основні події в житті українського народу, про найважливіше, найболючіше, найактуальніше.
   Дмитро Білоус колись відзначив головну рису Гончара: "Він ніколи нічого не хотів для себе. Був красивий і гордий в юності і в високі свої літа".
    Про життя і творчість письменника, літературного критика, державного діяча  розповіла бібліотекар Наталія Коваль читачам з санаторію та 6 а класу 86 школи 24 квітня 2018 року.



Немає коментарів:

Дописати коментар