Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

вівторок, травня 12, 2015




І названо моє місто Героєм...



     8 травня 1965 року, рівно 50 років тому назад, місту, в якому ми маємо честь жити, вчитися, працювати, - присвоєно високе звання Місто-Герой і вручено високі нагороди, які підтверджують цей факт.
     На питання, в якому випадку міста називають героями, діти, переселенці з Луганщини, відповіли, що це звання заслужили жителі, які героїчно захищали своє рідне місто.     Вони з цікавістю слухали розповідь бібліотекарів Чиквінідзе Русіко та Шойки Олени про подвиг, який тривав 73 дні, про спротив, який чинили дорослі і діти,  разом з одеським  підпіллям та партизанами.


      Окрему сторінку історичного альманаху "І названо моє місто Героєм..."було присвячено одеському школяру 121 школи Якову Гордієнку, якому в цьому році мало б виповнитися 90 років від дня народження.
      Героїчні традиції дідів і прадідів продовжують їхні онуки, приймаючи участь у захисті кордонів України. Напружені личка  учасників заходу видавали тривогу і тугу за рідною домівкою,батьками, друзями. Якнайшвидшого завершення конфлікту чекають дорослі і малі. Перемога має бути у народу, який сміливо захищає свою Батьківщину, своїх рідних батьків і дітей.


Обеліск на честь Міста-Героя

Немає коментарів:

Дописати коментар