Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

неділю, травня 17, 2015

Письменник читає письменника

     15.05.2015 року у Літературному музеї відбулася зустріч з Аллою Яківною Ямпольською, вдовою письменника Бориса Яковича Ямпольського (1923-2000), яка приїхала з Санкт-Петербурга.
     Вона представила слухачам прозу останніх років "Избранные минуты жизни" (1998), в якій автор розповідає про найцікавіші періоди свого життя, про людей, з якими довелося зустрітися, пережити важкі роки перебування у ГУЛАЗі.
     Алла Яківна розповіла про роботу Бориса Ямпольського над другою книгою, яка представляє собою літературознавчий експеримент, об'єктом якого стали архивні записки  відомого письменника Юрія Олеші (1899-1960).

     Борис Якович зробив перекомпановку записок, які були вперше  опубліковані під назвою"Ни дня без строчки" уже після смерті Юрія Олеші укладачем Михайлом Громовим (1965).
     Велика кількість папок із щоденниковими записами - це не КНИГА, це можливість книги, вважав Ямпольський, тому дозволив собі зробити свій варіант книги і назвав її - Юрий Олеша "Прощание с миром". Роботу свою Борис Якович не побачив, видання здійснили спадкоємці у 2013 році.
     Вдова письменника з приємністю відповіла на питання та подарувала книги для одеських бібліотек.


Немає коментарів:

Дописати коментар