Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

пʼятницю, березня 13, 2015

Шевченківський тиждень
      У 2015 році виповнюється 175 років з дня виходу у світ збірки "Кобзар" Тараса Шевченка та 170 років від дня написання ним вірша "Заповіт".
     До "Кобзаря (1840) ввійшло вісім творів: "Думи мої...", "Перебендя", "Катерина", "Тополя", "Думка", "До Основ'яненка", "Іван Підкова", "Тарасова ніч".
     Згодом Іван Франко писав, що "ця маленька книжечка відразу відкрила немов новий світ поезії, вибухла мов джерело чистої, холодної води, заясніла невідомою досі в українськім письменстві ясністю, простотою і поетичною грацією вислову".
За життя Шевченка його твори під назвою "Кобзар" виходили ще й 1844-го та 1860-го року. Якщо останнє прижиттєве видання містило лише 17 творів, то тепер їх у "Кобзарі" 228.
     Про історію створення першої збірки поета вела мову бібліотекар М. Пузіна з п'ятикласниками 89 школи під час літературної години "Кобзар" - головна книга українців" та знайомила з його творами і нелегкою біографією. Читачі з 5в та 5г класів стали учасниками іншого заходу, де їм довелось змагатися у виразному читанні віршів Шевченка,
утверджуючи: "Шевченко - the best!"

Школа 65, учні 7в та 5в класів - учасники заходу "Кобзар" - головна книга українців"

     Бібліотекар молодшого відділу О. Шойка взяла участь у  проведенні урочистого літературного ранку у НВК-263.
Читачі з 55, 65 шкіл та НВК-84 намалювали ілюстрації до творів Тараса Григоровича Шевченка на тему, яку їм запропонували Русіко Чиквінідзе і Олена Шойка, - "Мою Україну любіть".



Немає коментарів:

Дописати коментар