Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

неділю, квітня 13, 2014

Дитинство в короткій шинелі

     10 квітня 2014 року Одеса відмітила 70 років свого звільнення від німецько-фашистських загарбників у Великій Вітчизняній війні. Святу передували численні заходи, в яких приймали участь не тільки дорослі, а й вся учнівська молодь: походи в катакомби, на Алею Слави, зустрічі з ветеранами, що звільняли Одесу.
     Не стояли осторонь і бібліотекарі дитячих бібліотек. Співробітники бібліотеки Чиквінідзе Р.Р., Шойка О.В. підготували і провели  (9, 10 квітня) героїчний альманах "Дитинство в короткій шинелі" в школах 55 (1д, 1г, 3а), 84 (3д). Вони розповіли про героїчний подвиг одеситів, про участь дітей в партизанській боротьбі з ворогом, зокрема, про подвиг Яші Гордієнка, познайомили з книгами про героїчну оборону Одеси.
     Діти читали вірші , ділилися враженнями від відвідування Алеї Слави 7 квітня. Один з учнів-третьокласників 55 школи подарував малюнок і розповів, як з мамою готувався до відвідування парку Шевченка,  про покладання квітів до могил захисників Одеси. Діти виявили бажання знати більше про історію міста, в якому живуть зі своїми рідними.
      Щоб ніколи більше не повторилися ті трагічні дні , дорослі і діти, памятаймо про тих, хто захистив нашу Вітчизну!

Немає коментарів:

Дописати коментар