Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

середу, січня 25, 2023

                 «Давайте допоможемо тваринам зиму пережити»

                                 

     Сьогодні бібліотекар Олена Шойка провела акцію:«Давайте допоможемо тваринам зиму пережити». В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп'ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі- тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги та любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя. У всьому світі створено громадські організації борців за права тварин. Вони проводять акції, спрямовані на захист тварин від знущання та жорстокого ставлення. А як ми з вами може приєднатись до цього руху? Можна завести домашнього улюбленця. Навіть якщо цим улюбленцем буде непримхливий равлик, черепашка, папуга, хом’як, кошеня, щеня, будь хто, дитина все одно навчиться піклуватися про інших. Але дорослі повинні зрозуміти, що домашня тваринка — це серйозно, тому не дозволяйте дитині заводити улюбленця лише заради розваг, щоб потім, коли набридне, просто викинути його. Якщо ви не в змозі завести домашню тваринку, на вулиці знайдеться простір доброти: голуби, горобці, синиці, білки теж потребують нашої опіки взимку. Можна змайструвати годівницю для безхатніх тварин. З настанням морозів і без того нелегке життя безхатніх тварин значно ускладнюється. Нещасні коти і собаки туляться до теплих труб, припадають до землі або чатують з жалісними очима біля магазинів, бо в міському середовищі, бідному на природні джерела харчування для звірів, не байдужі до тварин люди — нерідко єдиний шанс вижити для них. Полегшити долю цих тварин у морозну погоду нескладно. Кожен із нас може виявити до них милосердя. Щоб організм кота або собаки міг витримувати морози, їм потрібна енергія. Ідеальним варіантом буде, якщо ви зможете нагодувати тварину чимось теплим. Цілком підійде і гаряча каша, і корм. За морозної погоди вода дуже швидко застигає в мисках, тому варто наливати воду теплою. У такому випадку вона не так швидко замерзає, і тварина може хоч якось зігрітися, так їм вдається відновити сили. Можна змайструвати невелику будку, це зовсім не складно — досить взяти звичайну коробку. Зовні будиночок можна обмотати скотчем. У середину покласти сіно або теплі кофти. Також рекомендується ставити будиночок на дерев'яний піддон, щоб холод від землі не йшов у середину.

    Доброті і милосердю людина вчиться з дитинства. З любов'ю до тварин в її душу приходить повага до іншого життя, несприйняття насильства. Завжди є милосердні, співчутливі люди з добрим серцем і їх набагато більше ніж злих і жорстоких. Доброта врятує світ! Ніколи не кидайте на життєвому шляху своїх друзів і пам'ятайте: ми завжди відповідаємо за тих, кого приручили.

Книги по догляду за тваринами вам допоможуть знайти у нашому філіалі №45. Ми чекаємо вас за адресою: вул. Ак. Корольова, буд. 71/1. 












Немає коментарів:

Дописати коментар