Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

пʼятницю, січня 13, 2023

 В КАЗЦІ МУДРА ТАЄМНИЦЯ


   Бібліотекар Галина Іванченко представила казковий калейдоскоп для маленьких читачів. Немає жодної людини, яка б у дитинстві не читала казки і не мала серед них декілька улюблених. І мало хто не знає або хоча б не чув прізвище одного із найкращих казкарів світу – Шарля Перро. У січні минає 395 років з його дня народження.

   Саме його називають першим казкарем. Але не всі знають, що Перро був відомим поетом свого часу, академіком Французької академії, автором видатних наукових праць. Але всесвітню славу і визнання нащадків йому принесли не його товсті серйозні книги, а чудові казки – «Попелюшка», «Кіт в чоботях», «Синя Борода», «Спляча красуня»,  «Червона шапочка».

   Доки читають його казки, живе пам'ять про нього. Казки — справа давня. Вони прийшли з тих часів, коли не було ані книги, ані письменників. Але Шарль Перро зумів переповісти те, що чув від няні з дитинства таким чином, що його казками зачитувалися не лише діти, але й дорослі. На сюжети казок Перро створено опери «Попелюшка», «Замок герцога Синя Борода», балети «Спляча красуня», «Попелюшка», багато фільмів та  мультфільмів.






Немає коментарів:

Дописати коментар