Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

пʼятницю, квітня 01, 2022

   Так, це Одеса!


    Вітаємо вас— ми з України, ми з Одеси !

    Війна принесла нам, українцям, дуже багато горя, люди втрачають  своє майно, свої домівки, своїх рідних. 



    А пережити нам це все допомагають гумор та сатира, які підтримують нас у цей нелегкий час.З’являються нові пісні, меми, анекдоти та просто крилаті фрази, які є невід’ємними супутниками нашого життя.  Гумор, насправді, це народні ліки проти депресії та стресів. 















       Сьогодні ми запросили наших львівських колег з бібліотека в десятку в онлайн - форматі у  наше славне місто Одесу, місто - гумору та сатири. 


 Одеса - багатонаціональне місто з гарними традиціями. В мирний час 1 квітня у нас проходила  відома всім «Гуморина». Відзначають її з 1972 року. У цьому році їй виповнюється 50 років. І сьогодні також традиція продовжує жити ! Бібліотекар Снігуренко Алла розповіла гостям про давні традиції першоквітневого свята, яке у цьому році має назву "Гуморина-джавеліна".



           Ми поспілкувалися із дітками та їх батьками з Запоріжжя та Києва, які переїхали до Львова. Разом з нашими львівськими колегами намагаємося створити вимушеним переселенцям хороший настрій, побачити посмішку на їхніх обличчях.За статистикою діти посміхаються 400 разів  на день, а дорослі -15 разів. Кажуть, що коли частіше смієшся, то довше проживеш і хворіти будеш менше.



   Наша бібліотека пропонує багато цікавих та актуальних творів українських «сміхотерапевтів», на яких виросло не одне покоління: Павла Глазового, Степана Олійника, Грицька Бойка, Остапа Вишні, Андрія Сови та ін.

   Наші серця відкриті. Мирного неба нам усім!




Немає коментарів:

Дописати коментар