Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

четвер, квітня 21, 2022

 Щастя не шукають, як золото …
 Іван Єфремов





Бібліотекар Олена Шойка створила літературний відеопутівник до 115-річчя від дня народження Івана Антоновича Єфремова – всесвітньо відомого  письменника-фантаста, геолога, одного з провідних вчених-палеонтологів .

Творчість Єфремова - це єдиний світ кристальної чистоти, насичений глибокою внутрішньою логікою. Перш ніж повністю присвятити себе письменницькій праці, Іван Антонович накопичив глибокі знання в галузі біології, геології, палеонтології, набув безцінного практичного досвіду, написав безліч наукових праць.

Світогляд вченого-природника, переконаного матеріаліста, ставив точний вектор його фантастичним творам, далеким від порожнього фантазерства. Повноважністю та енциклопедичністю ідей Єфремов різко виділяється із загального ряду письменників-фантастів. За свідченням сучасників, його інтелект і особливе, планетарне мислення, огортало постать письменника аурою мудрості, чарівності та колосальної переваги.

І.А. Єфремов передбачив у своїх фантастичних романах багато подій майбутнього – поява електронної книги, тривимірного телебачення, омолодження шкіри за допомогою лазерної терапії, відкриття родовища алмазів у Якутії та ін.





Немає коментарів:

Дописати коментар