Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

понеділок, вересня 27, 2021

         Парки та сквери Одеси. Екскурсія до ботанічного саду  

    Бібліотекарі філії 45, Галина Іванченко та Олена Шойка разом з учасниками гуртка «Юний краєзнавець», 25 вересня побували на екскурсії в Одеському ботанічному саду. Екскурсовод  Інна Ловенчук познайомила дітей з екзотичними рослинами.Екскурсія була дуже цікавою. 

    Ботані́чний сад́ — науково-дослідницький та культурно-просвітницький заклад, в якому проводиться накопичення колекцій флори з метою її вивчення, збереження, культивування й акліматизації; пошук і добір рослин, перспективних для створення зелених насаджень і здійснення інших видів господарської діяльності; робота щодо збереження генофонду рослинного світу. У ботанічному саду створюються ділянки рідкісних і звичайних рослин, а також місцевої природної рослинності

    Важко уявити, що ще 60 років тому ділянка поруч з Інститутом Мечникова була порожньою. Щоб облагородити місце, тут було вирішено створити сад. Починалося його народження з 70 різновидів рослин, які знаходилися в теплиці. Територія була заповнена в 1880 році, тоді ж знадобилося розширення, але це було неможливо, оскільки ділянка виявилася мала. Тому, сад перенесли на хутір поруч з університетом, де він залишається і зараз: Французький бульвар 87.















Немає коментарів:

Дописати коментар