Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

вівторок, травня 14, 2019

На щасливе дитинство ми маємо право

    Людина - найцінніший скарб. Кожен із нас -

неповторна особистість. Кожен із нас - Людина, яка живе сьогодні, і саме такої дівчинки чи хлопчика на цій землі немає і не буде.

    Минуло не одне тисячоліття, поки людство усвідомило неповторність кожної особистості і прийняло закони, які оберігають людину, її життя, індивідуальність.
    1991 року, коли Україна стала суверенною і незалежною державою, Президент нашої країни від імені України підписав міжнародний договір - Конвенцію про права дитини. Приєднавшись до Конвенції про права дитини, Україна зобов'язалася створити умови, засоби і заходи, за допомогою яких забезпечити права і свободи дитини.
    Діти – дзеркало будь-якої держави, її майбутнє. Кожна держава любить дітей і піклується про них. Конвенція ООН про права дитини набула чинності в Україні з 27 вересня 1991 року і з цього часу є частиною національного законодавства.
    Про свої права дізнавалися наші читачі,учні 3-Б
та 3–В класів школи №55. Пізнавальний захід для них «Юридичний семафор «На щасливе дитинство ми маємо право» підготувала завідувач відділом Чіквінідзе Р.Р. Діти з інтересом роздивлялися чарівну скриньку з картинками,відповідали на питання  вікторини,вирішували,права яких казкових героїв було порушено. 
    Школярі добре засвоїли,що права є в кожного з них !






Немає коментарів:

Дописати коментар