Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

середу, жовтня 14, 2015

Яким буде нове національно-патріотичне виховання школярів?

Національно-патріотичне виховання мусить бути частиною усіх шкільних предметів – Квіт
(©Shutterstock)





Київ – Як бути патріотом України – розкажуть у школі. Президент Петро Порошенко 13 жовтня підписав указ щодо стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на наступні п’ять років, а за два місяці уряд повинен представити план дій. У Міносвіти проти того, щоб це було окремим предметом: є методичні рекомендації щодо викладання низки предметів і план рекомендованих заходів, до яких можна залучати учнів.
Національно-патріотичне виховання мусить бути частиною усіх шкільних предметів: і історії, і літератури, і фізики з хімією – бо діти повинні знати про здобутки українських науковців. Про це на Форумі українських патріотичних справ у Києві заявив міністр освіти Сергій Квіт. За його словами, національно-патріотичне виховання пов’язане із військово-патріотичним, яке зараз існує у вигляді ігор для школярів, але загалом це різні речі.
Сергій КвітСергій Квіт
«Те, що стосується військово-патріотичного виховання, то ми зараз дбаємо про те, щоб воно було більш практично зорієнтоване: щоб люди уміли, скажімо, надати першу допомогу, щоб вони вміли робити якісь дуже-дуже практичні речі. І тому тут ми співпрацюємо із Міністерством оборони, насамперед, і з місцевою владою, тому що дуже важливо мати хорошу матеріально-технічну базу. Ця база або застаріла, або її немає, або вона була знищена за останні роки», – зауважив міністр.
Петро ПорошенкоПетро Порошенко
Указ про стратегію національно-патріотичного виховання до 2020 року підписав у вівторок під час візиту на Луганщину президент Петро Порошенко.
Відповідно до нього, уряду доручено за два місяці розробити план дій щодо реалізації стратегії і до кінця поточного року – державну цільову програму.
Заступник голови Адміністрації президента Ростислав Павленко зазначає: «Далі це має бути державна політика співпраці з громадянським суспільством, щоб конкретними кроками в школі, в університеті, в позашкільному вихованні питання національних інтересів, питання української духовності, питання української історії були на чільному місці, і щоб Україна була сильною, розвиненою, сучасною нацією, гордою собою і здатною себе захистити».
Плакат Юрія Неросліка

Немає коментарів:

Дописати коментар