Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

суботу, жовтня 10, 2015

Козацька справа і козацька слава

     14 жовтня для українців має важливе значення, в цей день святкується День Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва. Рік тому Президент України Петро Порошенко підписав Указ, згідно якому щорічно буде відмічатися День захисника України.
     Козацький рух був однією з найяскравіших сторінок літопису боротьби українського народу за свою незалежність, а козаки були тією силою, що впродовж століть пильно стояли на сторожі свободи і гідності України. Історії українського козацтва, а також святу Покрови було присвячено захід, що відбувся у бібліотеці 7 жовтня 2015 року.


      Бібліотекар Олена Шойка розповіла про феномен такого явища, як українське козацтво. Читачі-учні 3б НВК-84 та 3б НВК-310 дізналися про причини виникнення українського козацтва, ознайомилися з культурою і традиціями козаків. В сучасній Україні відроджуються історичні традиції: діє козацький рух, існують козацькі табори відпочинку, а юнаків урочисто приймають в козаки. Нащадки славних козаків мужньо захищають Україну в зоні АТО.


 10 таємниць козаків-характерників


"Вони багато чим нагадують японських ніндзя,... могли відкривати без ключів замки, плавати на човнах по підлозі, як по морських хвилях, переходити через річку по сукняній повсті чи циновках з лози, брати в голі руки розпечені ядра, бачити за кілька верств довкола себе, перебувати на дні ріки, влазити і вилазити з туго зав'язаних і навіть зашитих мішків, "перекидатись" у котів, перетворювати людей у кущі, вершників на птахів, залазити у звичайне відро і плисти в ньому під водою сотні, тисячі верств".


 

В козацькому війську їх називали пластунами, на Запорозькій Січі  у них був окремий Пластунівський курінь. Ото ж, кілька фактів про таємничих козаків-характерників:

1.    Корені характерництва сягають у тисячолітню давнину, в часи великого переселення арійських племен в Україну з Індії.
2.    Характерники  вміли використовувати енергію Космосу. Воїн міг змінювати свою подобу, ставати невидимим, читати людські думки, пересуватися по повітрю і воді, через вогонь, до якого він не чутливий, говорити з тваринами.
3.    Характерники були знайомі з властивостями науки. Так, наприклад, поранених козаків лікували, вводячи їх в гіпнотичний транс. Це дозволяло робити складні операції: витягати кулю з тіла чи складати переламані кістки, не використовуючи знеболення.
4.    Характерники досконало знали властивості рослин та вміло їх використовували.
5.    Характерники були невразливі до куль і шабель. Вони концентрували внутрішню енергію у ту частину тіла, куди спрямовувався удар нападника.
6.    Здатність козаків-характерників входити непомітними у ворожий табір або виходити із в'язниці, не порушивши засувів і непоміченими вартовими, й досі не можуть пояснити.
7.    Характерники мали свої школи. Стати характерниками могли лише вибрані. Навіть рідним дітям, коли ті були недостойними і не відповідали необхідним вимогам, передавати секрети характерництва суворо заборонялося.
8.    У характерники готувались дитинства. Термін досить суворого навчання встановлювався індивідуально, залежно від потенціалу учня.
9.    Якщо вчитель вважав, що науку опановано, відбувався ритуал посвячення у характерники.
10    Після зруйнування Січі характерники заснували Задунайську Січ. Але, не бажаючи служити в турків, найсвідоміша частина запорожців перейшла на службу до Австрійської імперії, у складі якої тоді була Галичина, Поділля, Закарпаття та Буковина.


Немає коментарів:

Дописати коментар