Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

четвер, вересня 17, 2015

Ювілей книги та її героїні

"Немає повісті сумнішої на світі..."

До 420-річчя написання В. Шекспіром п'єси 

"Ромео та Джульєтта"

та дня народження Джульєтти 16 вересня.

    Видатний англійський драматург XIV століття Вільям Шекспір написав цю трагедію про кохання юнака та дівчини з двох ворогуючих старовинних сімей середньовічної Італіі у 1595 році. Цей твір пройшов крізь віки та й по- нині є символом справжнього трагічного кохання. Ця п'єса є відображенням класичного сюжету про двох закоханих. 
    Вважається, що Шекспір запозичив цей сюжет з більш раннього твору італійця Луїджі да Порто, у житті якого мала місце драматична любовна історія, так само сюжет перегукується з античним міфом про Піраме та Фісбе. Однак Шекспір, як неперевершений майстер слова, втілив цю історію у поетичні рядки і перша назва того часу звучала так: 
"Чудово придумана трагедія про Ромео і Джульєтту".

   16 вересня у бібліотеці діти з санаторію "Зелена гірка" прослухали історію написання трагедії, уривки з твору у виконанні дітей - читачів бібліотеки та подивились художній фільм 1968 року режисера Франко Дзеффиреллі "Ромео та Джульєтта", який вважається однією з найкращих екранізацій цієї п'єси.




Цікаве посилання на короткий зміст трагедії http://briefly.ru/shekspir/romeo_i_dzhuletta/

Повністю прочитати цю п'єсу та відчути на собі прекрасний поетичний шекспірівський стиль ви зможете, взявши книгу із творами Шекспіра у нашій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар