Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

понеділок, жовтня 14, 2013

   Дивовижні озера

       Скільки озер на нашій планеті? На жаль таких відомостей нема.
Поміж гір і лісів, серед степів, луків, тайги, тундри можна побачити блакитні плями різних розмірів. Це – озера, земні резервуари води, водні багатства нашої планети. Озера бувають великі і маленькі, глибокі і не дуже. В одних вода прісна, в інших солона, та й колір найрізноманітніший – блакитний, зеленуватий, білуватий, коричневий, навіть темний. А все від того, які солі, мінерали, органічні речовини розчинені у воді.
      З-поміж багатомільйонної маси озер земної кулі є немало озер, які чимось особливим відрізняються від інших водойм .Розкидані по всьому світу, вони є і на території нашої Батьківщини. 
      Про деякі з них дізналися 8 жовтня 2013 року учні-читачі 5а класу НВК «Надія» разом із класним керівником Світланою Євгенівною Боголій під час географічного міні-круїзу «Дивовижні озера», який провела бібліотекар філії № 45 Снігуренко Алла Борисівна.


       За допомогою географічного атласу вдалося «відвідати» озера, які знаходяться в різних місцях планети: Ківу (Африка), де буває грандіозна юшка, бо на дні пробиваються гарячі, сильно мінералізовані джерела , Провал (Росія) – озеро, яке славиться своїми цілющими властивостями, його, до речі, любив відвідувати Михайло Лєрмонтов. Побіля міста Гродно (Білорусь) знаходиться Реліктове озеро, в якому вчені знайшли залишки льодовикового періоду. Велике враження на учасників « круїзу» справило озеро Лох-Несс (Шотландія) і його чудовисько, яке там живе. Роздивитися його вдалося під час перегляду відеофільму, який було знято дослідниками, які обстежували озеро.
      Закінчився «круїз» відповідями дітей на питання вікторини та відгадуванням загадок про мешканців водойм.
                                      



Немає коментарів:

Дописати коментар