Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

середу, жовтня 16, 2024

      

Сьогодні в бібліотеці- філії №45 відбувся літературний подіум "Законодавець літературної моди": до 170-річчя від дня народження Оскара Уайльда.

Бібліотекар Тетяна Філенко познайомила читачів з біографією і творчістю видатного англійського письменника, поета, казкаря, естета. Діти переглянули книжкову виставку та кінофільм " Щасливий принц " по казці Оскара Уальда.








неділю, жовтня 13, 2024

        Як козаки і козачки до бібліотеки ходили

Україна – країна сильних та мужніх захисників, нащадків справжніх козаків.
10 жовтня у просторі бібліотеки-філії №45 відбувся патріотичний захід для підлітків про українське козацтво.
На свято завітало багато підростаючих козаків та козачок, які приймали участь у конкурсах, забавах, іграх, флешмобі.
Козаки зробили вагомий внесок у боротьбу за незалежність рідної держави. Про історію українського козацтва – розповіла бібліотекар Ріта Хлікей, представила дітям книги про козацтво.
На завершення свята всі смакували козацькою кашею.
І щоб українському роду не було переводу, треба берегти його звичаї та традиції.

















Нова група, нові читачі, в бібліотеці - філії №45 розпочався
КУРС ПСИХОЕМОЦІЙНОЇ ПІДТРИМКИ!
СпівДія заради Дітей – це мережа проектів та програм, які спрямовані на забезпечення психоемоційної підтримки та доступу до освіти дітей по всій Україні.
Тематика місяця: Стихії
Заняття проходять весело та цікаво!





    

Кожного понеділка у філії №45 проводять для читачів комп'ютерні курси. Разом з дітьми ми вивчаємо як створювати документи, таблиці , презентації. Учасники мають чудову можливість не тільки вивчати комп'ютер, але і розвиватись інтелектуально читаючи книги.

Знайди і ти, цікаве заняття у бібліотеці-філії №45!







        Година мистецтва «Барвиста палітра відомих художників»

Історія українського живопису дуже багата. Велика кількість художників України досягли світового визнання. Вони є майстрами живопису, графіки, абстракції, проявляючи себе у різних напрямках цього мистецтва.
9 жовтня, бібліотека №45 відзначала День художника України. Бібліотекар Галина Іванченко організувала виставку «Українські художники, яких знає весь світ» та познайомила читачів з творчістю знаменитих художників України: Т.Г. Шевченка, І. Рєпіна, К. Костанді, К. Малевича, К. Білокур, М. Примаченко. Діти познайомилися з різними видами живопису та взяли активну участь у іграх: «Живі картини», «Намалюй свій автопортрет» .
На свято – День художника України - було запрошено представника видавництва Старого Лева М.В. Старощук, яка презентувала нову книгу про мистецтво Рут Мілінгтон «Ця книжка зробить тебе митцем».
На майстер-класі «Малюємо осінь» наші читачі показали себе талановитими юними художниками. За найкращі пейзажі осені діти отримали подарунки – цукерки. Свято вдалося на славу.
Вітаємо всіх художників України, заслужених та початківців, з професійним святом! Нехай фарби будуть яскравими не лише на Ваших полотнах, а й у реальному житті!

















вівторок, жовтня 08, 2024

      

                                                           Дивокрай новинок

Нові книжки - це велика радість для дітей. Сьогодні бібліотекар молодшого відділу, Іванченко Галина познайомила учнів 3-х та 4-х класів, 89 ліцею з книжковими новинками.
Діти познайомилися з коміксами, детективами, історичними книгами, новинками класики,енциклопедіями. З великим інтересом подивилися буктрейлери, відповідали на запитання вікторини та пообіцяли прийти до бібліотеки.
Нові книги чекають на вас, шановні юні читачі!








                                  

                                          В осінньому квітковому королівстві.

Осінь - це час, коли природа вбирається у найяскравіші кольори, а повітря наповнюється неповторним ароматом. Це час, коли ми отримуємо особливі подарунки від матері-природи - чудові осінні квіти. Кожна з них має свою унікальну символіку та привабливість, що робить їх надзвичайно привабливими для подарунка та прикрашення.
Читачі 45 філії, 4 жовтня, малювали "Айстри" під керівництвом пані Світлани, представника Червоного Хреста України.
Бібліотекарі познайомили з добіркою книг про квіти, їх значення в житті людини.