Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

понеділок, вересня 02, 2024

 Краєзнавчий променад"З Одесою у серці: Палаци, вулиці,Музеї" до Дня міста

Кожна людина, яка живе у місті, повинна знати його історію. У кожному місті є вулиці, парки, сквери, названі на честь відомих особистостей. Якщо ви познайомитеся з життям цих людей, то зрозумієте, який внесок вони зробили в історію свого міста.
1-го вересня, бібліотекар філії 45, Іванченко Галина провела для читачів бібліотеки та їхніх батьків екскурсію центральною вулицею, названою з 1902 року на честь великого українського письменника Миколи Васильовича Гоголя. На цій вулиці уживалися комерсанти та дворяни, військові та чиновники, поляки та французи, українці та німці. Їм і була присвячена ця екскурсія - людям та будинкам на цій вулиці, спроектованим знаменитими архітекторами Феліксом Гонсіоровським, Левом Влодеком, Луї Оттоном.
Діти познайомилися з історією виникнення Шахського палацу, архітектурних комплексів баронів Фальц-Фейнов, графів Толстих (нині Будинок вчених), дізналися про людей, які жили чи зупинялися на короткий період у прибуткових будинках вулиці Гоголя.
Красивий будинок Вальтуха (д.14), який відвідувала велика українська поетеса Леся Українка, Вона присвятила родині Комарова, які проживають у нашому місті, цикл віршів Подорож до моря. На реставрації знаходиться будинок А.А. Трощинського, в якому зупинявся і написав 5 глав роману Мертві душі Микола Васильович Гоголь, а в будинку Заблудовського (будинок 14) у квартирі 15 жив знаменитий одесит Сергій Уточкін.
Бібліотекарка показала дітям та батькам унікальні одеські дворики, де збереглися старовинні колодязі та будиночки з незвичайною архітектурою. Цікавість читачі виявили до парадного будинку №9, де 26 років прожив знаменитий офтальмолог В.П. Філатов.
На завершення екскурсії вулицею Гоголя діти відвідали музей Шоколаду, познайомилися з книгами з фонду бібліотеки - не тільки з краєзнавчими, а й з новинками, з книгою О. Орлова Мандрівка Шоколаду, а за правильні відповіді вікторини, за читання віршів Л. Українки отримали нагороду. Екскурсія вдалася на славу!





















Немає коментарів:

Дописати коментар