Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

четвер, вересня 12, 2024

 Сьогодні, 11 вересня, бібліотекарі 45 філії презентували читачам книгу "Велика книжка про спорт"

Читачі за допомогою гри-квесту дізналися безліч цікавих фактів про теніс, футбол, регбі, спортивну гімнастику, фехтування та багато інших видів спорту. Бібліотекарі приготували багато ігор, конкурсів,вікторин про спорт, за кожний пройдений етап діти отримували літеру, з якої склали слово "Футбол".
Всі разом зіграли у незабутній футбол,гра велась по всіх правилах, а розпочалася з гімну України. Гравці кожної команди грали дружно і енергійно.
«Велика книжка про спорт» надихнула читачів на нові звершення.











пʼятницю, вересня 06, 2024

 Новинки дитячих книжок

А сьогодні знову була зустріч із новою книгою. Бібліотекар, Іванченко Галина, познайомила читачів з останніми новинками коміксами, детективами, енциклопедіями, художньою літературою.Разом з бібліотекарем діти вирушили подорожувати Італією, а путівником була книга із серії "Навколо світу з Арчі". Читачі познайомились з книгою Х.Венгринюк, Є. Завалій "Ловці світла: історії українських художників".
Бібліотекар розповіла історію про творчість та долю знаменитого українського художника Іллю Рєпіна. Його українські мотиви діти обговорювали, вивчаючи знамениту картину "Запорожці пишуть листа турецькому султанові". Цікаво було послухати дітям про книгу Л.Ільчук "Залізниця.Несподівона історія українскої колії". Усі останні новинки були представлені на виставці "Нові книги - нове читання".
На завершення зустрічі багато читачів взяли книги почитати додому.







вівторок, вересня 03, 2024

  




Іменини рідного міста є особливим днем, оскільки це свято єдності та гордості за рідну землю. З нагоди святкування Дня міста Одеса, для читачів 45 філії був організований майстер-клас з виготовлення листівки.


понеділок, вересня 02, 2024

 Краєзнавчий променад"З Одесою у серці: Палаци, вулиці,Музеї" до Дня міста

Кожна людина, яка живе у місті, повинна знати його історію. У кожному місті є вулиці, парки, сквери, названі на честь відомих особистостей. Якщо ви познайомитеся з життям цих людей, то зрозумієте, який внесок вони зробили в історію свого міста.
1-го вересня, бібліотекар філії 45, Іванченко Галина провела для читачів бібліотеки та їхніх батьків екскурсію центральною вулицею, названою з 1902 року на честь великого українського письменника Миколи Васильовича Гоголя. На цій вулиці уживалися комерсанти та дворяни, військові та чиновники, поляки та французи, українці та німці. Їм і була присвячена ця екскурсія - людям та будинкам на цій вулиці, спроектованим знаменитими архітекторами Феліксом Гонсіоровським, Левом Влодеком, Луї Оттоном.
Діти познайомилися з історією виникнення Шахського палацу, архітектурних комплексів баронів Фальц-Фейнов, графів Толстих (нині Будинок вчених), дізналися про людей, які жили чи зупинялися на короткий період у прибуткових будинках вулиці Гоголя.
Красивий будинок Вальтуха (д.14), який відвідувала велика українська поетеса Леся Українка, Вона присвятила родині Комарова, які проживають у нашому місті, цикл віршів Подорож до моря. На реставрації знаходиться будинок А.А. Трощинського, в якому зупинявся і написав 5 глав роману Мертві душі Микола Васильович Гоголь, а в будинку Заблудовського (будинок 14) у квартирі 15 жив знаменитий одесит Сергій Уточкін.
Бібліотекарка показала дітям та батькам унікальні одеські дворики, де збереглися старовинні колодязі та будиночки з незвичайною архітектурою. Цікавість читачі виявили до парадного будинку №9, де 26 років прожив знаменитий офтальмолог В.П. Філатов.
На завершення екскурсії вулицею Гоголя діти відвідали музей Шоколаду, познайомилися з книгами з фонду бібліотеки - не тільки з краєзнавчими, а й з новинками, з книгою О. Орлова Мандрівка Шоколаду, а за правильні відповіді вікторини, за читання віршів Л. Українки отримали нагороду. Екскурсія вдалася на славу!