Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

понеділок, липня 01, 2024

                                               Краєзнавчий променад до серця Одеси

Літні канікули - чудова пора для відпочинку школярів: море, походи, пікніки, пізнавальні екскурсії.
З0-го червня члени гуртка «Юні краєзнавці» відправилися на краєзнавчу прогулянку центром Одеси. Екскурсовод Забавська Ірина та бібліотекар Іванченко Галина познайомили дітей з найкращими пам'ятками центру Одеси - от скверика «Пале-Рояль», Одеського театра опери та балету до Грецького парку. Діти дізналися цікаві міфи, історії, легенди про скульптуру «Лаокоон», про музей просто неба. Кілька тисячоліть тому Велика Елада тяглася до Чорноморських берегів. Близько 2600 років тому на місці нинішнього міста Одеса греки облаштували морську гавань Істріан, залишивши назавжди свій слід в історії цих земель. А навпроти музею просто неба - музей-готель Лондонська. Неможливо перерахувати діячів культури, науки, мистецтва, які б тут не зупинялися.
У центрі Приморського бульвару знаменитий пам'ятник великому французу Дюку де Рішельє - першому градоначальнику Одеси. Безкорисливий і шляхетний, мужній і зовсім позбавлений особистого марнославства, Рішельє за 11 років перетворив Одесу на місто, яке могло конкурувати з європейськими столицями.
Екскурсовод нагородила дітей листівками з визначними пам'ятками міста за правильні відповіді.
Потьомкінські сходи – історична спадщина, що стала одним з головних чудес Одеси.
Бібліотекар познайомила дітей з книгами з фонду бібліотеки та провела вікторину «Чи знаю я своє місто». За активну участь та правильні відповіді у вікторині діти отримали цукерки.
І закінчилася екскурсія у Грецькому парку біля фонтану "Зв'язок часів". Прогулянка вдалася. Хлопчики та дівчата трохи втомилися, але воно того вартувало.
Пізнавайте та вивчайте своє місто!


















Немає коментарів:

Дописати коментар