Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

середу, липня 31, 2024

 Літні канікули не заважають дітям отримувати нові знання та корисно проводити час у бібліотеці. Бібліотека виявилася справжнім оазисом для усіх,сьогодні в нас йога, а завтра майданчик розваг.

На свіжому повітрі, біля улюбленої 45 філії діти займалися йогою.Доведено, що діти які займаються йогою в майбутньому рідше відчувають тривожність і впадають у депресивні стани – уроки вчать їх ставитися до труднощів з оптимізмом ...
Дякуємо інструкторці з йоги Татьяна Мищенко, за безкоштовні заняття для наших читачів.













вівторок, липня 30, 2024

 Сьогодні зібралося ну дуже багато дітей, для того щоб виготовити вітальну листівку . Така листівка стане чудовим подарунком для мами, тата, дідуся та бабусі, сестрички, для вчительки та подруги.

Неймовірно гарні у всіх вийшли листівки!



















   На базі дитячої бібліотеки №45, проводять дуже потрібні в наш час для дітей психолочічні заняття від благодійного фонду СпівДія. Діти які приходять на заняття знайомляться з книгами, діляться настроєм,позитивом та дізнаються тему. Потім мають якийсь квест чи рухову активність, далі — творчу майстерку або арттерапію на задану тему.В кінці — обов'язкова рефлексія — час, коли діти можуть сказати, що їм сподобалось або ні, поділися своїм станом та емоціями. І, як показує практика, то з кожним наступним заняттям діти стають відкритішими та залюбки розповідають нам і батькам про те, що з ними відбувається і як вони почуваються.







пʼятницю, липня 26, 2024

 Сьгодні в бібліотеці-філії №45 провели захід до Дня книги в м'якій обкладинці. Книга у м’якій обкладинці з’явилася завдяки… залізниці. У першій половині ХХ ст. залізниця була основним способом мандрівок на великі відстані. Про все це розповіла підліткам бібліотекар Олена Таранюк, а також запропонувала читачам ігри, вікторини, веселу руханку.

До речі, у нашій бібліотеці є багато цікавих книжок із різними обкладинками. Вони чекають на зустріч з тобою!
Приємного читання!








Крута фішка-українська книжка

25 липня у філії 45,провели пізнавальний захід.Діти мали чудову нагоду познайомитися з новими українськими книгами, а також пограти в ігри, відчути себе в ролі бібліотекаря.
Бібліотекар, Алла Сорокіна мотивувала кожного вибрати книгу для самостійного читання.
Бібліотека - для всіх. Прийди і переконайся!
Корольова, 71/1






пʼятницю, липня 19, 2024

                                                         Тим , хто не любить нудьгувати!

Літо прекрасна пора не тільки для подорожей, відпочинку на морі, але й активного відпочинку з книгою яка відкриває собі унікальний світ ігор, вікторин, конкурсів - які стимулюють розумові здібності та надихають на нові висоти.
18 Липня читачі бібліотеки-філії № 45 зібралися на інтелект-шоу, яке проходило в ігровій формі. Дві команди "Ерудити" та "Знавці" вели змагання з семи раундів. Бібліотекар Галина Іванченко познайомила дітей із книгами Б.Фіш "Ненудна наука", Анн Джонас "Прийшов, побачивши, переміг", С. Сердюк "Смачна історія Украіни" та інши. Діти взяли активну участь у вікторині - подорожі "Мандруємо Україною", бліц-турнірах "Каледоскоп", "Казки", конкурсах "Секрет" (Відгадай загадку), "Хто більше назве українських страв", в іграх "Дешифрувальник", "Утвори парі" , "Хто я". Особливий інтерес викликала спортивна розминка "Донеси воду". Усі учасники шоу виявили кмітливість , поступливість , ерудицію та показали чудові знання у різних дисциплінах. На завершення заходу діти отримали нагороду солодку воду. Хто ж став переможцем у змаганні двох команд? Журі в ролі батьків, підбили підсумок та перемогла дружба.
Усі трохи втомилися, гра того коштувала. Всім було весело, цікаво і звичайно нудьгувати було ніколи.












неділю, липня 14, 2024


                                                  «Подорож до підводного царства»

       А як ви думаєте, хто живе в підводному царстві? Це кити, дельфіни, моржі, тюлені, восьминоги, кальмари, водяні змії, черепахи та різноманітні риби.

      12 червня бібліотекар філії №45 Галина Іванченко познайомила читачів бібліотеки з книгами про морських мешканців морів та океанів:  Є.Завалій «Місія "Порятунок": Дельфіни», «Підводний світ. Мешканці морів та океанів та інші». Представник Видавництва  Старого Лева Марина Старощук презентовала книгу О. Коваленко  "Планета у лапах". Виявляється,  багато тварин, які мешкають у воді, є санітарами морів та океанів. Діти взяли активну участь у конкурсах та вікторинах. Деякі читачі поділилися своїми враженнями про прочитані книги.

       А яких дивовижних морських тварин змайстрували наші читачі на майстер- класі! Чудові різнокольорові  риби та морські раки чи креветки оселилися в нашій бібліотеці.          

        Подорож до підводного царства була пізнавальною та веселою.