Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

пʼятницю, січня 19, 2024

                                                Ми круті  винахідники

    День дитячих винаходів присвячений всім юним винахідникам, без яких ми сьогодні не знали б, наприклад, що таке водні лижі, хутряні навушники, плавальні ласти і багато інших речей, які стали вже звичними для нас. Датою цієї календарної події була обрана дата народження Бенджаміна Франкліна – 17 січня.Коли йому було 12 років, він придумав собі пристосування для більш швидкого плавання, винайшов ласти. Нам він відомий більше, як один з батьків-засновників Сполучених Штатів Америки, якого ви бачите на сто доларовій купюрі валюти США.

     18 січня, бібліотекар філії №45, Іванченко Галина організувала виставку "Ми - дослідники, ми - винахідники"  і познайомила читачів з книгами про дитинство видатних діячів науки , винахідників, дослідників  з серії «Видатні особистості», «Дитинство славетних людей», Маленькі історії Великих Людей  « Леонардо да Вінчі», Маленькі історії Великих Людей «Марі Кюр» і провела вікторину «Відгадай з відкриття , винаходу вченого та винахідника» .

    Колись великі  генії , були маленькими, але вже робили відкриття. Наші читачі винахідники  Нечепорук Роман та Ілюшкін Олександр представили свої конструкції з лего – автомобіль та оригінальні конструкції – лук для стрільби, вудку для ловіння риб.Після знайомства з книгою Юлії Смаль « Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся»

 Бібліотекар разом із дітьми  провели експеримент з виявлення крохмалю в таких продуктах як картопля, рис, сухий хліб.

     Зустріч із юними винахідниками та нашими читачами  була пізнавальною та цікавою.














Немає коментарів:

Дописати коментар