Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

понеділок, листопада 27, 2023

   25 листопада, учасники гуртка «Юні краєзнавці» разом з бібліотекарем Галиною Іванченко відвідали один з найстаріших музеїв України – Зоологічний музей Одеського Національного університету імені І.I. Мечникова. Його колекція почала збиратися ще з 1849 року. Ви можете собі уявити понад 56 тисяч експонатів - і все це флора та фауна планети! Багатьох видів у принципі вже не існує. Деякі експонати взагалі неможливо зустріти в дикій природі. Основу його експозиції та фондів склали унікальні колекції професора А. Д. Нордмана, які були передані ним Рішельєвському ліцею в 1849 р. 

У становленні музею активну участь брали професори І. І. Мечников, А. О. Ковалевський, Н. І. Бернштейн та ін. З перетворенням ліцею у 1865 р. в університет, музей офіційно відкрили в тім же році. 

    Музей займає три зали та розташовується  у будівлі біологічного факультету ОНУ ім. І. Мечникова. Учасники гуртка відвідали цього разу зал риб та безхребетних, де представлені скелети риб, морських тварин (акул, морського диявола, риби-місяця, отруйної риби фугу, величезного тунця) та комах. З експонатами цієї зали членів гуртка познайомив доцент біологічного факультету Національного університету ім. І. Мечникова Дмитро Анатолійович Ківганов. Всім колективом гуртка «Юні краєзнавці» висловлюємо йому велику подяку за чудову екскурсію.

    Бібліотекар, Галина Іванченко познайомила дітей з книгами  фонду бібліотеки №45 про підводний світ планети і провела вікторину «Від акули до осьминога».

 І на завершення екскурсії діти взяли додому книги з найбільш цікавих для них тем підводного світу планети.

















Немає коментарів:

Дописати коментар