Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

вівторок, квітня 11, 2023

                                                     Діалог з природою:

«Стан природи навколо нас залежить від кожного з нас,але ми залежимо від природи»        

   Сьогодні бібліотекар філіалу № 45 Олена Шойка познайомила читачів з Днем довкілля і розповіла про проблеми, пов'язані з екологічним станом у нашій країні.  

    Щороку  15 квітні відзначаються День екологічних знань та День довкілля. На жаль, цього року весна для нас не є такою радісною, адже другий рік у нашій країні йде війна. Руйнуються міста і села, гинуть люди, знищуються природні екосистеми, створюється реальна загроза екологічної катастрофи. Руйнівні урагани, повені, буревії, забруднення повітря, ґрунту та води, винищення величезної кількості представників тваринного та рослинного світу, загрозлива тенденція кліматичних змін – все це говорить проте, що людство постало перед дилемою: або воно змінить своє ставлення до природи або незабаром перестане існувати. Чорнобильська АЕС– є символом наймаштабнішої техногенної катастрофи в історії людства, екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку в ніч на 26 квітня 1986 року, розташованої на території України. Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Трагедія, спричинена вибухом на її четвертому енергоблоці, не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя. У 2023 році Україна має боронити свою землю від агресора і знову стояти на охороні всього світу від катастрофи.  День екологічних знань значимий не тільки для тих, хто займається екологічною освітою, а й для всіх жителів нашої планети, адже йдеться про безпечне життя в майбутньому всіх жителів Землі. В Україні День довкілля відзначається з 1999 року в третю суботу квітня. У цей день проводяться заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, здійснення посадок зелених насаджень, благоустрій населених пунктів та прилеглих до них територій, по збереженню природно-заповідних та інших особливо цінних об'єктів,прибирання побутового сміття, поширення екологічних знань шляхом масового проведення екологічних рейдів та експедицій, виставки та конкурси малюнків,плакатів на екологічну тематику. Все це дозволяє уважніше замислитися над діями, вчинками та майбутніми кроками, які кожен з нас зробить у своєму житті для збереження, відновлення довкілля та з'ясувати свою роль у збереженні нашої планети, її екосистеми і ресурсів. Прищеплення екологічної культури сьогодні – запорука збереження здоров'я майбутніх поколінь!

    А щоб більше дізнатись про збереження довкілля ви можете прочитати  у книжках нашої бібліотеки за адресою: Ак.Корольова,71/1.









Немає коментарів:

Дописати коментар