Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

середу, червня 02, 2021

 ПОДОРОЖ У КРАЇНУ ЮСТИЦІЮ


   Бібліотекар Наталя Коваль разом з читачами школи Гармонія вирушила у Країну Юстицію.

   Дитина – найцінніший скарб, кожна є неповторною особистістю. Людина, яка живе сьогодні і більше такої ніколи не буде. Дитиною вважається кожна особа від народження до досягнення нею 18 років.

   Досить тривалий час до думок дитини не прислухались, бо вважали їх незрілими та нераціональними. З часом ситуація поступово змінювалась. На початку століття права дитини розглядались, в основному, як міри по захисту від рабства, дитячої праці, торгівлі дітьми, економічної експлуатації.Аж у 1924 році було прийнято Женевську декларацію прав дитини,а саме: права на життя, на ім’я, на набуття громадянства, на піклування з боку батьків, на збереження своєї індивідуальності, право бути заслуханою у ході будь-якого розгляду, що стосується дитини; право на освіту; відпочинок; повноцінне і здорове харчування та ін.

   Головне знати не тільки про свої права, а також потрібно пам’ятати і про обов’язки. Права і обов’язки будь-якої людини, будь-якої дитини взаємопов’язані і дуже важливі, життя буде гармонійним і справедливим за умови, якщо кожен з нас не забуватиме про свої обов’язки, як гарантію прав інших. 










Немає коментарів:

Дописати коментар