Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

неділю, березня 14, 2021

ПАЛАЦ НОВІКОВА,
ВУЛ. ГАВАННА ,4

    Бібліотекарі Галина Іванченко та Олена Шойка організували 13 березня для наших читачів, членів гуртка "Юні гіди-краєзнавці" екскурсію в Одеський історико-краєзнавчий музей,який знаходиться в будівлі старовинного особняка - палаці Новікова,що нині є пам'ятником архітектури другої половини XIX століття

   Сам палац був побудований в 1876 ​​році у стилі італійського ренесансу за проектом відомого архітектора Ф. Гонсіоровського для одного з великих представників промислово-комерційної еліти того часу - Олександра Яковича Новікова, онука знаменитого одеського купця першої гільдії Іллі Новікова, власника заснованої в 1806 році канатної фабрики. 

  А 6 травня 1956 року гостинно відкрив двері своїм першим відвідувачам Одеський державний історико-краєзнавчий музей. Він був сформований на базі Музею оборони Одеси та Одеського обласного краєзнавчого музею. Документи, друковані видання, предмети прикладного та образотворчого мистецтва, нумізматичні колекції, зброя XVII - XIX століть, пов'язані з історією міста і краю колись входили в зібрання Музею Одеського товариства історії та старожитностей, Музею книги, Музею Старої Одеси та деяких інших, тепер стали складовою частиною його фондів.

  Це перша екскурсія гуртківців, дітям та їхнім батькам дуже сподобалося ! 

  В планах ще багато цікавого, приєднуйтесь ! 











Немає коментарів:

Дописати коментар