Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

суботу, червня 06, 2020

ГЕНІАЛЬНИЙ ПУШКІН


     Трохи більше року (з червня 1823 по липень 1824) прожив великий російський поет О.С.Пушкін в Одесі. І хоча Одеса була лише ще одним місцем його південного заслання, цей рік вплинув як на творчість, так і на особистість поета. Саме в Одесі  була розпочата робота над найвидатнішим твором - романом у віршах “Євгеній Онєгін” (написані три перші глави), а також написана низка відомих віршів.



    Але не тільки Одеса і одесити залишили значний слід у житті і творчості поета, а й сам поет назавжди увійшов у життя міста: не випадково Одеса є одним з провідних міст наукового дослідження життя і творчості Пушкіна. Свідченням шани і любові одеситів до поета стали пам’ятники Пушкіну, меморіальний музей-квартира, вулиця, яка носить ім’я поета, численні пушкінські свята та ін.


    Бібліотекар  Олена Шойка підготувала розповідь,презентацію та виставку до дня народження великого поета,а від бібліотекарів Чіквінідзе Русіко та Іванченко Галини - тематична полиця та виступ нашої читачки,третьокласниці Олечки з 55 школи.



Немає коментарів:

Дописати коментар