Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

вівторок, березня 24, 2020

ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ

З ЮВІЛЯРАМИ

В останню неділю березня кожного року проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання.Маємо надію,що наші читачі під час карантину часто звертаються до друкованого слова,до книги.
Високий темп життя і мобільність змушують нас читати короткі тексти, інформаційні дайджести з дисплеїв смартфонів, планшетів, комп’ютерів. Навіть якщо ми й присвячуємо час літературі, то хіба що прослуховуванню аудіокниг дорогою додому або на роботу. Але вчені стверджують: читання книжок має кілька переваг перед їх прослуховуванням, ну а читання паперових книг зі свого боку ліпше, ніж їх електронних аналогів. 
Представляємо вам трьох авторів,ювілеї яких у березні та квітні: 
21 березня - 65 років Лесі Ворониній.Леся Анастасіївна Вороніна народилася 21 березня 1955 року в Києві. Закінчила філологічний факультет Київського університету.За роки навчання встигла попрацювати кур’єром у Спілці письменників України, лаборантом у школі, електромонтером на деревообробному комбінаті, екскурсоводом у Музеї народної архітектури та побуту в Пирогові та на багатьох інших роботах.
Була редактором відділу літератури та мистецтва журналу «Україна», працювала у дитячому журналі «Соняшник”.
Перекладає з польської мови.
Нині — ведуча програм на Радіо Культура. На початку 2011 року очолила щойно створене дитяче видавництво «Прудкий равлик».
Які твори написала Леся Воронина? 
Суперагент 000 (1996) 
Суперагент 000. Нові пригоди (2000) 
Таємниця смарагдового дракона (2001) 
Суперагент 000. Таємниця золотого кенгуру
Таємниця пурпурової планети 
Таємне товариство боягузів 
Прибулець з країни Нямликів 
Нямлик і балакуча квіточка 
Хлюсь та інші Суперагент 000.У пащі крокодила 
Сни Ганса Християна 
Пригоди голубого папуги
Таємниця Чорного озера.
Наші бібліотекарі мали нагоду познайомитися з письменницею та взяти в неї автограф.








Наша сучасниця Тамара Коломієць народилася 9 квітня 85 років тому в місті Корсуні-Шевченківському.Її дитинство не було безхмарним, вона пережила війну. Після закінчення Гельмязівської школи, що на Черкащині, Тамара навчалася на факультеті журналістики Київського університету. Ще будучи студенткою, вона стала відомою видавши збірку поезій «Пролісок». Тамарі було тоді лише 21.
Нею написано для дітей багато віршів, казок, небилиць, лічилок, які ввійшли в такі збірки: «Починаються дива», «Жмурки», «Пісенька про гнома», «Пісня джерельця», «Дощик – накрапайчик».




2 квітня 1805 року, 215 років тому в невеличкому провінційному містечку Оденсе в сім'ї чоботаря народився улюбленець дітвори данський казкар Ганс Хрістіан Андерсен. Батько, незважаючи на свій фах, був людиною начитаною і свою любов до книги зумів передати Гансу Хрістіану. Потяг до творчості привів його до столиці, де він, живучи впроголодь, зміг закінчити школу й університет.
Перші роки в Копенгагені Андерсен пов'язує своє життя з театром: робить спробу стати актором, пише трагедії та драми.Згодом пише велику кількість інших літературних творів,  в 1835 році – «Казки» принесли йому справжній успіх (за 40 років написав 156 казок).
Найпопулярніші казки Андерсена: «Дівчинка з сірниками», «Гидке Каченя», «Снігова Королева», «Червоні Башмаки», «Нове вбрання короля», «Соловей», «Кожному — своє місце», «Свині», «Слимак і кущ троянди»,«Дюймовочка», «Стійкий олов’яний солдатик», «Кресало», «Русалонька».


У фонді нашої бібліотеки багато книг з творами цих авторів,після закінчення карантину ми чекаємо на вас,любі читачі !

Немає коментарів:

Дописати коментар