Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

суботу, лютого 22, 2020

 Я мову рідну збережу,

вінок їй виплету на славу


      Бібліотекар Алла Снігуренко запросила на літературну світлицю  вихованців санаторію "Степове повітря" на пізнавальний захід до Міжнародного Дня рідної мови. Розповіла дітям про мовні традиції різних країн,послухали,як звучать вірші Тараса Шевченка на різних мовах.Прочитали поезію О.Пушкіна на українській та російській мовах.


      Наше спілкування між собою зрозумілою нам мовою в переважній більшості випадків має для нас величезне значення. Мова  стає не просто засобом комунікації, але й відкриває для нас дуже широкі можливості. Людина так звикає до рідної мови, що вона стає невід’ємною частиною її власної особистості. Так створена людина, що рідною зазвичай стає найбільш близька до неї та її душі мова.


   Колись ми всі говорили однією мовою. Розуміли один одного і нам не був потрібен хороший фахівець - перекладач. Згідно з Біблійними текстами поділ мов відбувся в регіоні, який був названий Вавілон. Зараз на нашій планеті за оцінками фахівців всесвітньої організації ЮНЕСКО налічується близько 6-ти тисяч мов, причому половина з них перебуває під прямою загрозою зникнення. 



      У 1999-му році було прийнято рішення заснувати Міжнародний день рідної мови. Датою щорічного свята вибрано 21-е лютого. Це всесвітнє свято було засноване з метою сприяння багатому культурному та мовному різноманіттю. Збереження багатомовності дає можливість зберегти не тільки унікальний погляд на нашу тисячолітню історію і культуру, але й виробити найбільш широкі підходи у сфері взаєморозуміння і людяності.

1 коментар:

  1. You should see how my partner Wesley Virgin's story launches in this SHOCKING AND CONTROVERSIAL video.

    Wesley was in the army-and soon after leaving-he unveiled hidden, "self mind control" secrets that the government and others used to obtain anything they want.

    As it turns out, these are the EXACT same secrets tons of celebrities (especially those who "come out of nothing") and elite business people used to become wealthy and successful.

    You probably know that you only use 10% of your brain.

    Really, that's because most of your BRAINPOWER is UNCONSCIOUS.

    Maybe this thought has even occurred IN YOUR own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head around 7 years back, while driving a non-registered, garbage bucket of a vehicle without a driver's license and with $3 on his bank card.

    "I'm absolutely fed up with living check to check! Why can't I become successful?"

    You've been a part of those those thoughts, ain't it so?

    Your success story is going to start. You just have to take a leap of faith in YOURSELF.

    CLICK HERE TO LEARN WESLEY'S METHOD

    ВідповістиВидалити