Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

вівторок, січня 21, 2020

На теренах Феміди

     Щоб забезпечити життя в мирі і злагоді один з одним, складають правила, які визначають і регулюють стосунки між людьми. Життя змусило людей встановити багато різних правил. І ми зустрічаємося з ними на кожному кроці — у громадських місцях, у транспорті, у школі, на природі, на воді, правила дорожнього руху і т.п.


     Правила, що встановлюють порядок у всій державі, визначають обов'язки кожного громадянина та його права і є обов'язковими для виконання всіма громадянами країни, хто б вони не були — дорослі чи діти, учителі чи учні, президент чи депутати — називаються законами, закріплені вони в Конституції та законодавстві України. Громадяни, які знають, поважають і виконують закони, цим самим зміцнюють свою державу, формуючи правову культура суспільства.


      Ми постійно стикаємося з питаннями права, наші щоденні дії часто мають правову оцінку. Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов'язки, не порушуючи права і законні інтереси інших, потрібно знати закони.


     В підлітковому віці дуже важливо правильно сформувати поняття та спрямувати увагу дитини на власний рівень відповідальності. Дати орієнтири для дослідження свого рівня та для його підвищення.


     У цьому нелегкому завданні сьогодні нам допомогла Цап Валерія,начальник відділу "Друге одеське бюро правової допомоги"Одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.Семикласники 65-ої школи дізналися багато корисного для себе,позадавали питання спеціалісту,зрозуміли важливість виконання законів .

Немає коментарів:

Дописати коментар