Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

четвер, грудня 05, 2019

Олександр Пушкін,

"Капітанська дочка"

Одну із сторін багатогранної  світової літератури відкрила перед читачами 8-Б класу 89 школи бібліотекар Олена Шойка.



Сьогодні мова про один з перших і найбільш відомих творів російської історичної прози - роман О. С. Пушкіна «Капітанська дочка»,присвячений подіям Селянської війни 1773-1775 років під проводом Омеляна Пугачова.



Головні герої твору “Капітанська дочка” проживають в уяві кожного підлітка незвичайне життя.



Головний герой твору – Петро Андрійович Гриньов. Чесний, порядний, до кінця вірний своєму обов’язку молодий чоловік. Йому тільки 17 років, він дворянин, тільки що поступив на військову службу. Одне з основних якостей Гриньова – щирість.



Пугачов Омелян Іванович – вождь антидворянського повстання, що називає себе “великим государем” Петром III. Цей образ у романі багатогранний: Пугачов і злісний, і великодушний, і хвалькуватий, і мудрий, і огидний, і всевладний, і залежний від думок оточення.



Швабрін Олексій  – дворянин, антипод Гриньова в романі. Відрізняється насмішкуватістю і навіть презирливістю,дуже розумний.



Марія  Миронова – головний жіночий персонаж повісті, та сама капітанська дочка, через яку повість носить таку назву. Маша – це дівчина років вісімнадцяти, миловидна, скромна, здатна гаряче і віддано любити. Цей образ уособлює собою високу моральність і душевну чистоту.



У "Капітанській дочці" переплелися історичні події та кохання.Дівчата та хлопці уважно слухали Олену та брали активну участь в обговоренні твору,висловлювали свої думки,характеризували персонажів.




Немає коментарів:

Дописати коментар