Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

понеділок, жовтня 21, 2019

Чисте золото таланту

 65-річчя від дня народження
 Зірки Мензатюк


      21 жовтня 1954 року в українському селі Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області народилась Зірка Захаріївна Мензатюк. Перший потяг до письменства дівчинка відчула ще в другому класі. Шкільна вчителька дала дітям завдання: написати вдома переказ «Ліс восени». Почавши домашню роботу з переказу, майбутня авторка розповіла про лисячу нору, яку бачила в лісі, про білочку, яка збирала горішки, і про те, як виглядає ліс взимку.

     Зірці настільки сподобалося викладати свої історії на папері, що вона написала ще й віршовану «Казку про кицю Мурку і дівчинку Ганну». Чомусь однокласники не повірили в те, що другокласниця пише вірші сама. Діти були впевнені, що вірші написав її прадід Олекса, а дівчина видає їх за свої. Проте вже за три роки вірші Зірки почали друкувати районна і обласна газети.


     По закінченню школи Зірка Мензатюк вступила до Львівського університету імені Івана Франка на факультет журналістики. Вступ виявився нелегким, але перше місце на олімпіаді з української мови та літератури, численні публікації і рекомендації письменнику-початківцю від Спілки письменників України зіграли свою роль.


    Зірка Мензатюк закінчила університет із червоним дипломом і влаштувалася на роботу кореспондентом. З 1988 року і понині Зірка Мензатюк працює творчо. ЇЇ казки друкували в журналах «Соняшник», «Барвінок», «Малятко», закордонному журналі «Веселка».

     Першу книгу було випущено видавництвом «Веселка» і називалася вона «Тисяча парасольок».В 1995 році Зірка Мензатюк стає членом Національної Спілки письменників України.

    Наші читачі ,учні 3-А та 4-А класів 89 школи  познайомилися з творчістю нашої сучасниці.


     Бібліотекар Галина Іванченко продемонструвала книги,які є у фонді,а книга "Таємниця козацької шаблі" особливо сподобалась дітям !

Немає коментарів:

Дописати коментар