Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

середу, вересня 25, 2019


         

       Подорож у світ

     української казки                                                                     


    Казка - один з основних жанрів усної народної творчості, це прозова  розповідь фантастичного, побутового або авантюрного характеру. Казкою називали все, що мало орієнтацію на вигадку, звідси і багатозначність цього терміну. 


    Казка виникла в доісторичні часи і відігравала велику роль в усній творчості всіх народів на різних етапах його розвитку. Вона відображала світогляд народу в різні етапи його історичного шляху, боротьбу за незалежність або в порівняно спокійні періоди історії мрії про майбутнє. Передаючись з вуст у вуста, казки змінювалися, як і дійсність, яку вони відображали. 

   Українські  народні казки надзвичайно різноманітні, багаті художньою  палітрою і значимістю. Їхня національна специфіка позначається в мові, в побутових подробицях, в характері пейзажу, укладу життя, переважно селянського. Казки мають і певну ідейну спрямованість, і перш за все гуманізм, у якому криється її довголіття і життєздатність в наші дні. Умовно казки поділяються на чарівні, авантюрні, побутові і про тварин.


    Учні художньої школи ім. Костанді разом з бібліотекарями Снігуренко Аллою та Коваль Наталею здійснили літературну мандрівку "Подорож у світ української казки".

    Діти уважно слухали,відповідали на запитання вікторини та отримали домашнє завдання намалювати ілюстрації до улюблених казок. Скоро нас чекає нова зустріч з юними художниками !

Немає коментарів:

Дописати коментар