Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

вівторок, червня 18, 2019


Чорне море моє
Нам із вами напрочуд пощастило:ми живемо на березі чудового Чорного моря ! І дуже хочеться знати про нього якомога більше - в бібліотеці багато літератури про нашу перлину. 

Діти з літнього табору школи 89 дізналися цікаве про рідне море:
це один з найбільших курортних регіонів Євразії. Особливістю Чорного моря є повна (за винятком деяких бактерій) відсутність життя на глибинах понад 150-200 м. Справа в тому, що глибинні шари Чорного моря насичені сірководнем. Сам сірководень у Чорному морі з’явився в результаті загибелі всього живого в ньому через злиття  з Середземним морем. 
Чому Чорне море так називається? Є цікава версія, що море назвали Чорним через жахливі шторми, під час яких вода в морі темніє. Хоча, це буває дуже рідко.
 Єдина акула, яка живе в Чорному морі – Катран. Вона боїться людини і тому рідко з’являється біля берегів. Чорне море омиває береги  України, Румунії, Болгарії, Росії, Туреччини, Абхазії і Грузії.
 Найбільша глибина Чорного моря – 2210 м. Середня глибина дорівнює 1240 км Площа Чорного моря – 422 000 км ². У Чорне море впадають близько 15 річок, серед яких Дунай і Дніпро. 
Тваринний світ Чорного моря бідний на види порівняно з середземноморською фауною (2 тис. проти 6 тис. видів). Фауна моря нараховує близько 350 видів найпростіших тварин, 650 видів ракових, понад 200 видів молюсків, близько 160 видів риб і 4 ссавців: тюлень і три види дельфінів. 
Читачі прийняли участь у морській вікторині,а потім з Настею та Марьям,дівчатами із фонду "За Одесу",змайстрували прекрасних рибок ! Діти фантазували,як вони прикрасять свої саморобки:рибки вийшли і пухнасті,і з гладенькою лускою, і з кольоровими оченятами ! 





Немає коментарів:

Дописати коментар