Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

неділю, січня 27, 2019

Коли стають до зброї діти

Під Крутами там молоде юнацтво
На прю криваву з ворогами стало,
  За Україну, славу, честь й багатство
Життя юнацьке своє там віддало.

    29 січня 1918 року назва невеликої станції Крути ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже протягом століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу і незалежність. 
    У 1918 році Четвертим Універсалом Центральна Рада проголосила Українську Народну Республіку самостійною, незалежною ні від кого, суверенною державою.
     Але влада більшовиків не погодилася з таким рішенням і направила своє військо на Україну. Після захоплення Харкова і Полтави шеститисячне військо під проводом М. Муравйова попрямувало на Київ. На жаль, у молодої республіки не було ще створено регулярної армії, яка б її захищала.
    На захист стали лише невеликі частини ідейних борців. У Києві сформувався курінь із студентів та учнів гімназії, їх було 300. Саме вони протистояли страшному, безжальному ворогові. Півдня тривав запеклий нерівний бій... Не стало набоїв, пішли на ворога з багнетами і полягли, захищаючи Вітчизну. 

    Довгий час про ці події в України на уроках історії не згадували. Тепер настала пора, коли наше шкільництво має знати і пам'ятати тих сміливців, що поклали своє життя за Україну.
    25 січня бібліотекар Наталія Коваль разом з учителем історії Ларисою Вікторівною Конченко провели годину-реквієм з учнями 7 в класу 55 школи,  під час якої пом'янули хвилиною мовчання молодих людей, дехто з них був навіть їхнім ровесником... Бібліотекар представила книги, які розповідають про героїчні події січня 1918 року, запросила до бібліотеки.







Немає коментарів:

Дописати коментар