Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

понеділок, лютого 05, 2018

В мого роду - сто доріг,
Сто століть у мого роду.

                      Іван Драч.

   Це один з епіграфів до документально-біографічного роману  Романа Тарасовича Кракалії, якого ми знаємо як журналіста газети "Чорноморські новини", автора оповідань. Щойно вийшла його нова книга "Три барви Дунаю, або Чужий серед чужих, не свій серед своїх" у місті Чернівцях, звідки родом письменник.
    Під час презентації твору у бібліотеці імені М. Грушевського 2 лютого 2018 року автор розповів, як довго виношував план  розповіді про  трагічну долю своїх найрідніших людей - дідуся та батька. Багато працював з архівними документами, родинними паперами, фотографіями, з'ясовував, чому так довго не розказували правду мама, бабуся про тата. Хлопчик вважав, що він їх колись покинув... 
   Так, покинув, для того, щоб вони вижили і виростили сина, не зазнали заслань і тюрем як сім'я українських патріотів, ким були дідусь і батько - Кость і Тарас Кракалії.
    Присутні схвально відгукнулися на вихід нового твору, відмітили значення його для пізнання історії України, свого власного родоводу. Кожному було що сказати, згадати, відмітити, чим сподобався твір.
Вітаємо автора з виходом нової книги!










Немає коментарів:

Дописати коментар