Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

четвер, жовтня 02, 2014

Квітка Цісик - посол української музики


     Квітка Цісик - американська співачка українського походження, народилася 4 квітня 1953 року у родині українських емігрантів з Прикарпаття.
     Її голос звучав у оперних та естрадних залах, рекламних роликах, але найбільше визнання вона отримала як виконавиця українських народних пісень. Касети з її альбомами "Пісні України" та "Два кольори" поширювалися між людьми на Радянській Україні.
      Квітка Цісик, проживши все життя за межами України, популярізувала українську пісню, проте на Батьківщині була лише один раз (1983 рік).
      Епіграфом до її другого альбому були такі слова: "Ця збірка пісень - бажання мого українського серця вплести радісні нотки в розпатлане життям полотно, на якому вишита доля нашого народу". 
     Красива і талановита. Її голос належав не тільки діаспорі, але й всій Америці. У неї було велике бажання приїхати в Україну з концертами та не судилося...
     Під час музичної години, що відбулася 1 жовтня 2014 року, читачі бібліотеки подивилися документальний фільм "Квітка Цісик - голос в єдиному екземплярі"  і послухали пісні у виконанні Квітки Цісик. Діти дізналися також, що єдиний музей у світі, присвячений життю і творчості прекрасної українки-співачки, відкрито у місті Львові при школі № 54.

Немає коментарів:

Дописати коментар