Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

пʼятницю, лютого 07, 2014

Вартові спокою

   15 лютого 2014 року виповнюється 25 років від того моменту, як останній радянський солдат покинув територію Афганістану. Дев'ять років йшла ніким і нікому необ'явлена, героїчна і трагічна війна . Але у пам'яті людській вона ще житиме довго, тому що її історія написана кров'ю солдат та сльозами матерів, обелісками з жестяними зірочками .


    І, звичайно ж, війна навічно залишиться у душах того покоління, що вийшло із неї.
    7 лютого у НВК-84 до школярів  прийшов Валентин Миколайович Вагін, який з 1980 по 1983 рік перебував на службі у Афганістані як військовий лікар. Він розповів дітям про важкі дні перебування в чужій країні, нелегкі випробування для солдат і офіцерів, читав вірші друзів, написані на війні . Валентин Миколайович повідомив, що війна забрала 15051 життя з радянської сторони, більше 53 тисяч було поранених. Всього приймало участь 150 тисяч солдат і офіцерів Радянської Армії. Розповідь супроводжувалася демонстрацією кадрів із фільму "Останній солдат".
    Після повернення додому Вагін В.М. написав і видав дві книги спогадів про війну і своїх товаришів.


   Завідуюча бібліотекою № 45 Суховецька М.І. представила книги, які розповідають про події 25-літньої давнини: "Афганская война: как это было", "Никто не создан для войны", "Возвращение из Афганистана" Н. Стрельникової.


   Вчитель історії Олександр Вікторович Прокоп'єв розповів про роботу, яку проводить з членами шкільного історичного музею, сумісну роботу з ветераними воєн по патріотичному вихованню учнів школи.


   Діти з цікавістю слухали розповідь, роздивлялися книжки, а потім квітами поздоровили ветерана, подякували за можливість жити у мирній країні.


Немає коментарів:

Дописати коментар