Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

вівторок, березня 26, 2024

                                   Екскурсія до геолого-мінералогічного музею 

                                              "Таємниці мінералів"

    Геолого-мінералогічний музей Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова, один з найстаріших  унiверситетських музеїв Одеси й Одеської області, заснований в 1865 році. 

Історія музею (спочатку це був «мінералогічний кабінет») розпочалася з того, що у XIX столітті за ініціативи Армана де Рішельє та міської ради було організовано зібрання зразків флори, ґрунтів, гірських порід одеського краю. Для зручності та користі колекція була передана Рішельєвському ліцею.

    Фонди музея нараховують більш ніж 10 тисяч зразків мінералів і гірських порід, що відбивають речовинну сполуку земної кори та дна Світового океану.  Найцінніші збори музею — колекція метеоритів, найбагатша в Україні та Європі.

24 березня, бібліотекар філії 45, Іванченко Галина організувала екскурсію для членів гуртка «Юні краєзнавці» до  геолого-мінералогічного музею Одеського унiверситету, познайомила з його історією, представила книги з фонду бібліотеки про кристали та метеорити. 

   Висловлюємо велику подяку керiвнику проекту "Екскурсii університетом"  Аллі Русланівні  Гудзенко та директору музею Валерію Павловичу Усенку. Він відкрив для екскурсантів надзвичайний світ мінералів і гірських порід, показав всілякі метеорити, у тому числі синтетичні мінерали різних видів, що впали в Одеській області, експонати археологічної геології, мінерали Одеських катакомб і карстових печер.

   Члени гуртка отримали можливість потримати в руках багато унікальних кристалів, побачити під мікроскопом кристали солі. На завершення зустрічі було багато цікавих запитань як у дітей, так і у батьків, на які Валерій Павлович давав переконливі відповіді. 

Ми радимо усім відвідати цей музей ОНУ iменi Мечникова. Думаэмо, що ми побуваємо в ньому ще не раз.






















Немає коментарів:

Дописати коментар