Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

середу, лютого 21, 2018

Герої не вмирають!

   Мирний характер демонстрацій листопада-грудня 2013 року проти рішення українського уряду не укладати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом поклав початок Революції Гідності. 
   Налякана влада, захищаючи свої інтереси, 30 листопада вчинила замах на мирних протестувальників, застосувавши спецрозділи міліції, які жорстоко побили  людей, серед яких була переважно молодь. Сотні тисяч українців вийшли на Майдан Незалежності, вимагаючи покарання винних у побитті студентів та відставки злочинної влади. Весь світ побачив, як влада не зробила навіть спроби мирно врегулювати ситуацію, а віддала наказ застосувати зброю і зробити "зачистку" Майдану.



    Так почалася війна в Україні. Один за одним гинули мирні люди від куль снайперів та бійців спецрозділів міліції. Кількість убитих зросла до сотні, тої самої Небесної Сотні, що не здалися, своє життя віддали за свободу і краще життя для українців.
Вони загинули за нас весною,
Віддали все, що було у їхньому житті
і ринули у небо сотнею святою
Боронити звідти нас від ворогів. 
   Згадати сумні і водночас героїчні події  прийшли до бібліотеки діти, що відпочивають у санаторії "Степове повітря".  
   Як хочеться, щоб наші діти були щасливими, вільними і ніколи не забували про  вічно молодих, вродливих людей, що стали Небесною Сотнею України...

Немає коментарів:

Дописати коментар