Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

середу, лютого 21, 2018


Щира розмова про рідну мову
Картинки по запросу рідна мова
   21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Рідна мова - мова, з якою людина входить у світ, залучається до загальнолюдських цінностей.
    В Україні живуть представники понад 130 національних меншин, які є  носіями 79 мов. Мовою єднання, порозуміння є українська мова, такого висновку дійшли під час щирої розмови читачі нашої бібліотеки. Вона є державною, тому знання її обов'язкове для всіх, хто живе в Україні. Про це гарно написав Павло Глазовий у своєму вірші "Дід приїхав", який інсценували бібліотекарі Алла Снігуренко та Ельвіра Затворникова.

    Діти після цього і собі виявили бажання прочитати улюблені вірші рідною мовою, активно відповідали на питання вікторини. 
                                                                           ххххх
   Бібліотекар відділу 1-4 класів Русіко Чиквінідзе у 4а 55 школи також провела годину рідної мови "Із слова починається людина, із мови починається наш рід". В класі виявилося декілька дітей, батьки яких приїхали до України з Сіріїї - Ліза і Мурат, з Азербайджану - Аміна. Однокласники дізналися, що сірійською любов - хабібі, салам - здрастуйте (азербаджанською), гамарджоба - грузинською.
    "Мови, якими не розмовляють, потихеньку вмирають, а з ними щезають і нації,"- наголосила Русіко Росафіївна.   

 Розмовляйте рідною мовою, бережіть її, охороняйте!  


Немає коментарів:

Дописати коментар