Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

вівторок, квітня 14, 2020

КОСМІЧНІ ІСТОРІЇ

   У квітні весь світ згадує про перший політ людини у космос.Бібліотекар Олена Шойка підготувала виставку,а наш читач семикласник Сашко Табашнюк розповідає про першого космонавта нашої планети Юрія Гагаріна та історію Дня космонавтики. 


А ми представляємо деякі цікаві факти із "космічного" життя !

   Коли почалося освоєння космічного простору, кожна дитина мріяла стати космонавтом і полетіти в далекий космос. Але космонавтом бути далеко не просто !
   Умови життя космонавтів значно відрізняються від земних, незважаючи на те, що розроблено чимало спеціальних пристосувань, покликаних полегшити життя людини на орбіті.Потрапляючи туди, майже всі космонавти відчувають дискомфорт і неприємні відчуття. 
   Нормально виспатися на орбіті складно. Сонце сходить і заходить кожні 90 хвилин.Шістнадцять світанків і заходів можуть спостерігати космонавти на добу. Тому лягають і прокидаються вони по будильнику з заздалегідь встановленою 24-годинною системою.  Заснути на орбіті складно через шум апаратури, що постійно працює.


    Практично кожен астронавт пережив «космічну» хворобу. При відсутності гравітації сигнали вестибулярного апарату стають суперечливими. Результат — дезорієнтація: багато астронавтів не відчувають розташування навіть власних рук і ніг.
    Зі шкідливих факторів, що діють на космонавтів, можна відзначити космічну радіацію, що викликає проблеми із зором. 
    Найважче після повернення на Землю — звикнути до того, що предмети все-таки падають. Космонавти після довгого перебування в космосі довго звикають до гравітації, б’ють предмети, за звичкою відпускаючи їх, протягом декількох місяців після польоту.
    Життя на орбіті позбавлене ​​комфорту, це важка праця, але вона викликає захоплення і повагу!



Немає коментарів:

Дописати коментар