Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

суботу, травня 14, 2016

Вшановуємо пам'ять Івана Яковича Франка

"Життя мені мало всміхалось,
 а діти були тим весняним сонячним промінням, яке зігрівало моє серце"

   28 травня 2016 року виповнюється 100 років з дня смерті великого українського письменника, який утверджував  у своїх творах право людини на щастя, вільну працю і життя.




    З великою повагою і любов'ю він ставився до  дітей, про їх долю  вболівав найбільше. Це видно з автобіографічних оповідань, де героєм є малий Мирон.
    За словами М. Коцюбинського, він "наче спочиває на дітях од моря сліз і горя, співцем якого він зробився".  Його хвилює доля розумних, талановитих дітей:  що їх чекає у майбутньому, якщо поряд вершиться несправедливість, наруга над особистістю.
    З історією написання оповідань познайомила  читачів- четвертокласників з 55 школи та 263 НВК Олена Шойка під час літературної години "Іван Франко - дітям" 13 травня 2016 року.
Діти декламували вірші Франка, розповідали казки, які їм найбільше сподобалися, відповідали на питання вікторини за оповіданнями "Малий Мирон", "У кузні", "Грицева шкільна наука", яку провела Р. Чиквінідзе.
    Велике враження на дітей справило оповідання "Мій злочин", в якому головний герой не може забути того, що сталося з ним у дитинстві. Людина відповідально має відноситися до всього, що її оточує, доходять висновку діти і дорослі, читаючи твори Івана Франка.




Немає коментарів:

Дописати коментар