Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

пʼятницю, листопада 13, 2015

Майстер пригодницьких романів

                                                         "Будемо в міру сил учити народ радості і будемо пам'ятати,
 що уроки ці повинні... 
зміцнювати в людях мужність".
 Роберт Луїс Стівенсон

     13 листопада 2015 року виповнюється 165 років від дня народження англійського письменника Роберта Луїса Стівенсона, автора всесвітньо відомого роману "Острів скарбів".
     Отримавши юридичну освіту в Единбурзі (Шотландія), молодий чоловік відмовляється від кар'єри адвоката на користь літературної праці. Шукаючи матеріал для своїх есе, статей, книг майбутній письменник багато подорожує країнами Європи, Америки, вивчає історію, традиції рідної Шотландії.
      Зовсім випадково приходить ідея написати пригодницький твір: граючись з дітьми своєї дружини, він пояснював, що таке карта, намалював карту острова скарбів, тут же почав вигадувати різні історії про героїв гри... Вперше роман був надрукований у 1883 році. З тих пір сміливі герої, які відправляються на пошуки скарбів, стали улюбленими літературними героями не одного покоління юних читачів. 
     Стівенсон прожив, на жаль, зовсім коротке життя, зоставивши добру пам'ять по собі серед людей, з якими поряд довелось жити останні роки свого нелегкого життя. 
     Історія життя і творчості стали темою пригодницького альманаху "За ветер добычи, за ветер удачи", який провела бібліотекар Ельвіра Затворникова з читачами 6в та 5г класів 89 ЗОШ. На абонементі діти змогли вибрати книги для самостійного читання. Приємного читання!


Немає коментарів:

Дописати коментар