Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

пʼятницю, липня 04, 2014

Вилкове - "українська Венеція"


     Хочете здійснити одноденну мандрівку з друзями або сім'єю?
     Тоді ця розповідь для Вас, шановний читачу.
      Бібліотекарі дитячої системи міста Одеси разом з колегами з обласної бібліотеки для дорослих імені М.С. Грушевського 16 червня 2014 року відправились до міста Вилкове з метою познайомитись з цікавим куточком Одещини.



Воно розташоване в межах біосферного заповідника Дунайські плавні з унікальною флорою і фауною. Від Одеси всього 220 километрів. Це останній населений пункт на узбережжі Дунаю перед його впадінням у Чорне море.
      Вилкове засновано у 1746 році, побудовано повністю на маленьких островах, розділених вузькими каналами. Ці, так звані, "єрики" придатні лише для проходження невеличких човнів, через що цю місцевість називають "українською Венецією"


     Справжнє місто на воді, замість асфальту - вода, замість автомашин - човни. Ми бачили, як вправно користуються веслами і жінки, і чоловіки-рибалки. Навіть тварини радо заскакують у човник, щоб перебратися на потрібний острівець. Звична справа!




      А як радіють мешканці гостям! Раді поділитись всім, що у них є!
      А це, перш за все - риба, яку самі ловлять, в'ялять, сушать і, звичайно ж, продають. Кожен другий житель Вилкового - рибалка. Пишаються  вони також своїми садами і виноградниками.   Нам довелось відчути на собі гостинність господарів міста, яких представляли наш екскурсовод Сніжана та річкові моряки.
     Дуже приємне враження отримали ми від цієї мандрівки.





      Мандруйте рідною країною і відкривайте для себе унікальні куточки України!

1 коментар: