Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

четвер, грудня 26, 2013

На крилах пурпурової мрії

     Олександр Степанович Грін - письменник незвичайно красивої і світлої фантазії, його твори, написані у важкі 20-ті роки ХХ століття, захоплюють дитячою вірою у справедливість і доброту. Однією з найкращих повістей є феєрія "Пурпурові вітрила", яка уособлює прекрасну юнацьку мрію, що має обов'язково здійснитися, якщо вірити і чекати.


      Сам письменник прожив нелегке життя. Незрозуміло, як йому вдалося зберегти чистоту почуттів, дар могутнього уявлення. Він завжди намагався уникнути реальності, жив у вигаданому ним світі, як і його герої: сильні, веселі люди, які жили на прекрасній землі, де всі мають бути щасливими, де нема голоду, хвороб, війн і нещасть.
     В своїй повісті письменник утверджує, що людям необхідна віра в казку, але чудеса не трапляються самі по собі. Кожна людина має виховувати в собі почуття прекрасного, вміння розуміти красу, що її оточує, мати активну позицію.
     Маленька мрійниця Ассоль живе серед іграшок, створених її батьком Лонгреном, а пізніше вона сама починає творити маленькі чудеса, щоб радувати людей своїми творіннями.
До цього ж намагається йти юнак Грей, який покидає фамільний замок заради здійснення своєї мрії - стати капітаном.
     "Пурпурові вітрила" - це не тільки красива казка, але й реальна можливість потрапити в ту чарівну країну, яка потрібна кожній людині.
      Тому уже 90 років ця повість залишається улюбленою книгою молоді. Вона викликає в душі читачів світле почуття радості, віри в здійсненні своєї мрії, якщо будеш вірним собі і пристрастно бажатимеш її здійснення.


     Про це повідала  бібліотекар Затворникова Ельвіра Миколаївна  у літературній вітальні читачам з санаторію "Степове повітря" 25 грудня 2013 року.


   Радимо всім, хто ще не встиг ознайомитися з цією повістю, прочитати її, особливо тим, кому уже виповнилося 12 - 13 років!

Немає коментарів:

Дописати коментар